Nieuws

Update bestuurlijke en persoonlijke zaken

Nu er ook op extern gebied niet meer onder de 'zuivere Witte Paard vlag' wordt geacteerd, is de berichtgeving op deze site vrijwel stil komen te liggen. Ook wat betreft alle gezamenlijke bestuurlijke voorbereidingen van de algehele fusie met ZSC-Saende, die in volle gang zijn.

Onze secretaris Jan Rot had daar natuurlijk ook graag een actieve rol in gehad, maar helaas is het na zijn hoopvolle ontslag uit revalidatiecentrum Recura met zijn gezondheid alleen maar verder bergafwaarts gegaan. Dat was ten tijden van Corona al reden om het actieve wedstrijdschaak vaarwel te moeten zeggen en sinds kort kan hij ook niet meer de energie opbrengen om thuis achter de computer nog bestuurlijke zaken af te handelen of live schaak uitzendingen te volgen. De doktoren zijn al een aantal jaren tevergeefs op zoek naar de oorzaak hiervan en het lijkt dat een of ander virus langzaamaan alle spierkracht uit zijn lichaam aan het wegnemen is. En daar valt gewoonweg helemaal niets tegen te beginnen, heel frustrerend voor iemand die zich jarenlang voor de volle 100% aan allerlei clubactiviteiten kon wijden.

En zoals de meesten van ons wel zullen weten heeft ook onze voorzitter AndrĂ© Meester de afgelopen periode het nodige moeten doorstaan. Bezoek van de clubavonden is er bij hem ook al een tijdje niet meer bij maar ten aanzien van vele bestuurlijke aangelegenheden en besprekingen heeft hij nog wel lang het voortouw kunnen nemen. Tot aan het einde van het afgelopen jaar een medische nacontrole verontrustende resultaten met zich meebracht waardoor zijn aandacht de komende tijd vooral toegespitst is op een fysiek zwaar behandelings- en herstelproces. En zelfs nu blijkt hij met zijn positieve levenshouding en instelling nog altijd bereid om op afstand  mee te blijven denken over allerlei actiepunten.

Hopelijk houden we bij Het Saense Paard nog lang de beschikking over clubmensen van een dergelijk kaliber!