Archief 2010-2011 (artikelen)

2e ronde drama voor 2e team

Geen goed vervolg voor Witte Paard 2.

Toen ik om ongeveer vijf voor acht het speellokaal van Krommenie in De Pelikaan binnenkwam waren daar van onze club alleen nog maar Piet van Tellingen en Chris de Saegher aanwezig. Laatstgenoemde uiteraard als supporter.
Vervolgens kwamen rond en even na achten nog wat Witte Paarders binnenlopen.

Dat we met een incompleet team aan de start zouden komen was na het uitvallen van Ko Buntsma (lichamelijk ongemak) helaas al onvermijdelijk geworden, maar dat we om kwart over acht nog maar met vijf man aan de borden zaten baarde mij zorgen.
Uiteindelijk, toen de klok bij de een al een kwartier en bij de ander al ruim een half uur liep, kwamen, mede na het plegen van enkele telefoontjes, toch ook Joop en Robin opdagen.
Al met al geen bemoedigend begin. Bovendien verkeerden enkele spelers van ons zevental in niet al te beste conditie.

Een van hen, Roland aan bord 1, kwam daarom al na zo’n 12 zetten remise overeen en vertrok meteen.

Aan het 2e bord hadden wij niemand, aan bord 3 behaalde Leendert, die zijn partij pas na ruim drie uur als laatste beëindigde, ons tweede halfje.

Daartussenin louter nederlagen. De eerste kwam op naam van Wouter die aan bord 8 met zwart de partij degelijk opzette maar een opmars van de h-pion, gesteund door toren, loper en dame van wit, te laat zag aankomen en daarna kansloos verloor.

Vervolgens deed aan bord 4 André in goede stelling zomaar een toren in de aanbieding en liet Robin, ook gehinderd door een tekort aan bedenktijd, een stuk insluiten, wat ook al partijverlies betekende.

Met de reglementaire nul aan bord 2 erbij was de stand 4½-½ voor Krommenie 2, wedstrijd beslist.

Joop, Piet en Leendert streden onversaagd verder. Joop (bord 5) kwam weer eens in tijdnood en net toen hij een van zijn twee (verspeelde en geofferde) pionnen had teruggewonnen en terreinvoordeel kreeg, ging hij door de vlag.

Piet (bord 7) verloor in een stelling die hem niet beviel de dame tegen wat minder materiaal maar slaagde erin een eindspel te bereiken van toren en drie verbonden pionnen tegen dame. Toen hij zijn koning liet insluiten ging hij toch mat.

Bleef over dus Leendert die een boeiende partij speelde. Nadat hij een kwaliteit had gewonnen moest hij nog heel wat problemen het hoofd bieden. Uiteindelijk bereikte hij toch een gewonnen eindspel van loper + a-pion tegen paard, maar door verwisseling van zetten kon hij na ruil van loper tegen paard niet meer winnen.

Krommenie 2  (1664) – Het Witte Paard 2 (1601)   7 – 1
Peter Alberts  (1785)    – Roland van Soest (1755)       ½ -½
Jan de Jong  (1572)     –   NO                                   1 – 0 R
Anneke Schol  (1624)   – Leendert Saarloos (1735)      ½ -½ 
Robbin Neeft  (1405)   – André Meester (1742)           1 – 0
Cees Grootjen  (1789) – Joop Dragstra (1591)             1 – 0
Simon v.d. Woude (1792) – Robin Mandersloot (1610)  1 – 0
Piet Kerssens  (1612)  – Piet van Tellingen (1374)        1 – 0
Jasper Kraakman (1641) – Wouter de Vries (1400)       1 – 0

 

Tags: CSS, Framework, Joomla, JavaScript, PHP, Themes, Wordpress