Archief 2010-2011 (artikelen)

Witte Paarders in Noord-Hollands Jeugd Kampioenschap

In het weekend van 19 en 20 februari zijn in De Pelikaan te Krommenie de NHSB Jeugd Kampioenschappen A- t/m D-categorie afgewerkt.

Alleen bij de C-jeugd was Het Witte Paard vertegenwoordigd: Emil Aktas en Bob de Wit dankzij hun prestaties op het Zaans Kampioenschap en Jesse de Dijcker middels een vrijgekomen plek.

In het sterke deelnemersveld was het niet vreemd dat onze jongens het vooral op de eerste speeldag zwaar hadden en na de eerste 4 ronden hadden zij alledrie één punt achter hun naam staan. Voor Emil en Jesse wellicht een beetje teleurstellend maar zij hadden kennelijk veel energie verbruikt in hun onderlinge duel in ronde 2 waarin Jesse in een toreneindspel met zijn koning uiteindelijk vrijwillig een matnet inliep. Bob zal niet ontevreden geweest zijn en had in ronde 2 zelfs de kans om met een dame tegen een toren meer een op papier veel sterkere speler te verslaan. Maar helaas moest hij nóg een toren erbij inschieten waarna de witte stukken sterker bleken dan de zwarte dame.

Op dag 2 ging het echter een stuk beter!

Bob kwam via een ‘bye’ in ronde 5 en zijn tweede zwartoverwinning (in de slotronde) uit op een score van 3 uit 7 en eindigde daarmee als 16e van de 19 deelnemers.

Jesse won naast zijn gratis punt in ronde 3 nu ook tweemaal aan het bord en eindigde eveneens met 3 punten op de gedeelde 13e t/m 16e plaats (15e op weerstandspunten).

Emil wist zelfs alledrie de slotronden te winnen en eindigde met 4 uit 7 zo nog op een gedeelde 6e t/m 8e plaats (8e op weerstandspunten)!

 

Op zondag 23 januari waren de jongste leeftijdscategorieën (E t/m H) in Driehuis/Santpoort al in actie gekomen. Daarbij slechts 1 Witte Paarder, namelijk Noa Disbergen in de F-groep (jaargang 2002).

Ook in dit toernooi moest Noa na een stroeve start even op gang komen en hoe! Een tussensprint van 4 overwinningen leverden hem in de laatste ronde een plek aan tafel 1 op tegen de gedoodverfde kampioen Wolf Mestrom (HWP Haarlem). Die partij ging dan weliswaar verloren maar voor zijn weerstandspunten was dit zó gunstig dat hij uiteindelijk als 5e eindigde in het veld van 15 deelnemers en derhalve naar voren mocht komen om een beker in ontvangst te nemen! Klasse Noa en voor het eerst in tijden weer eens een Witte Paarder op het podium bij de regionale titelstrijd!  

 

Tags: Wordpress, Joomla