Archief 2010-2011 (artikelen)

D-teams leveren dappere strijd op sterk bezet NHSB 4-tallen Kampioenschap

 

Op zondag 3 april stond wederom in Driehuis/Santpoort het NHSB-kampioenschap voor C- en D-teams op het programma.

Door huiswerk en andere verplichtingen van drie van onze C-spelers waren we in die categorie helaas niet vertegenwoordigd maar in de D-categorie konden we maar liefst 2 teams op de been brengen. Kortom, vrijwel onze gehele jongste jeugd ging de strijd aan en dat verdient op zich al een heel groot compliment

aangezien de meeste andere clubs doorgaans alleen hun sterkste spelers op laten draven.

 

Een rol in de strijd om de ereplaatsen zat er normaal gesproken niet in maar onze D1 zou wellicht in de topvijf kunnen eindigen. Voor de spelers van de D2 was het vooral zaak om wedstrijdervaring op te doen en mogelijk hier en daar één of meer matchpuntjes te sprokkelen.

Voor de D1 rolde direct het zeer sterke eerste team van buurvereniging ZSC-Saende uit de koker. Onze jongens hielden het lang vol maar uiteindelijk bleven we toch met lege handen achter (0-4).

In de tweede ronde werd het bepaald niet zwakke Santpoort 2 echter keurig met 3-1 opzij gezet.

Vervolgens na zware strijd een gelijkspel tegen de hoop van Hoorn Caïssa/De Eenhoorn 1 (mooie zeges van Timo en Hajo!) waarna in ronde 4 heel professioneel werd afgerekend met ZSC-Saende 3 (4-0!). Qua matchpunten stond we toen in de plus en dat leverde direct een plek aan tafel 1 tegen topfavoriet Chesscool 1 op. De huid werd wederom zo duur mogelijk verkocht (vooral door Timo die op dat moment 3 uit 4 had!) maar de Haarlemse toppers gaven niets cadeau (0-4).

In de 6e ronde lukte het kopman Lucas net niet om de 2-1 voorsprong tegen Krommenie (verkregen middels zeges aan de laatste 2 borden door Hajo en Jim) vast te houden. In het verre eindspel moest hij buigen voor de Zaans kampioen Tim Azoulay, geen schande natuurlijk!

Met al deze zware tegenstand was de accu in de 7e en laatste ronde kennelijk een beetje leeg waardoor het 2e team van ZSC-Saende zijn slag kon slaan in de strijd om het beste ‘reserveteam’. Gezien hun teambezetting komt die prijs hen natuurlijk helemaal toe maar 0-4 is toch een beetje teveel van het goede!

Zo werd het uiteindelijk een 10e plaats in een veld van 15 teams. Een beetje tegenvallend misschien maar tegen 3 van de 6 teams die hoger eindigden werd dus wél een score op de mat gelegd!

Persoonlijke scores:          Lucas Scheurer                   2 uit 7
Timo Bont 3 uit 7
Hajo Bons 4 uit 7
Jim Eijman 2 uit 7

Ook de D2 kon direct aan de bak want voor hen stond in de openingsronde Santpoort 1 op het menu. Derhalve was het heel leuk dat Nicolaas hen via een patgrap in ieder geval nog een half bordpuntje kon ontfutselen! Daarna bleek helaas het 2e team van Caïssa/De Eenhoorn te sterk (3-1) terwijl dat toch één van de kansen op matchpunten was. Tegen Santpoort 2 was het ene bordpuntje wat meer volgens verwachting waarna in ronde 4 dan toch de eerste matchpunten binnenkwamen, weliswaar via een ‘bye’ maar toch! De vrije ronde deed het team duidelijk goed want tegen Krommenie zat na een zeer knappe zege van Noa aan bord 1 (niet zijn enige deze dag!) een gelijkspel er lange tijd in. Helaas moesten de anderen toch in het stof bijten maar in de laatste 2 ronden werden tegen de 3e teams van ZSC-Saende en Chesscool dan eindelijk via tweemaal 2-2 de eerste ‘echte’ matchpunten binnengehaald, onder meer dankzij Brenda die in de laatste partij een keurige mataanval op het bord toverde en zo haar eerste scalp behaalde!

Daarmee werd de rode lantaarn nog net aan Caïssa/De Eenhoorn 2 overgedragen en eindigden we 14e!

Persoonlijke scores:          Noa Disbergen                                4 uit 7
Joerie van der Meer 3 uit 7
Nicolaas Schuddeboom 2½ uit 7
Brenda Rovers 2 uit 7

Al met al een leuke dag en Jan de Wilde en Laura Zwanenburg bedankt voor de teamcoaching!