Archief 2010-2011 (artikelen)

Twee 1e plaatsen en twee 2e plaatsen in laatste 3 Grand Prix toernooien

Bij de laatste drie Grand Prix toernooien waren in totaal 6 Witte Paarders van de partij waarbij drie van hen tweemaal.

In vergelijking met de deelname aan ons eigen toernooi dus niet bepaald in groten getale maar het resultaat van

4 bekers op 9 deelnames is wél om over naar huis te schrijven!

 

Bij de GP Deen in Hoorn (10 april; 11 groepen) zette Jesse in groep 3 een prima 4 uit 7 neer maar door een nadelig onderling resultaat was dit net niet genoeg voor de 3e prijs.

Bob slaagde er door een overwinning op zijn concurrent in de slotronde er in om met 5½ uit 7 de 1e prijs in groep 6 te winnen!

Op 15 mei stond de GP Haarlem op het programma die ditmaal in Santpoort werd gehouden.

Er waren 12 groepen en Hajo was qua rating onze hoogste vertegenwoordiger in groep 5. Met wat nieuwe openingen was zijn start wat moeizaam maar al snel kreeg hij de systeempjes in de vingers en met de Pirc-verdediging boekte hij in de laatste ronde een mooie zege op NHSB G-Pupillenkampioen Gilian Honkoop waardoor hij met 5 uit 7 de 2e prijs voor zich opeiste!

Noa mocht het na 2 eerste prijzen nu in groep 7 proberen en dat ook nog eens in afwezigheid van ‘schaakopa’ Jan de Wilde die herstellende is van een gebroken heup. Maar met zijn vechtlust en goede concentratie beet Noa ook op dit nivo goed van zich af en had hij in de laatste ronde zelfs nog uitzicht op de 3e prijs. Na een spannende partij met wisselende kansen leek hij het dubbeltoreneindspel naar zich toe te trekken maar moest uiteindelijk een zetherhaling toestaan waardoor hij met 4 uit 7 op onderling resultaat net 4e werd.

Een groep lager had ook Joerie door een zege in de slotronde nog goede zaken kunnen doen.

Hij besloot zijn partij wat rustiger op te zetten dan gewoonlijk en ontwikkelde zoveel mogelijk stukken. Op zeker moment kregen de torens echter even wat minder aandacht waarna die in de doos verdwenen zodat Joerie op 3½ punt bleef steken.

Bij het Hemelvaartstoernooi in Purmerend (2 juni; 11 groepen) was Bob weer van de partij en ditmaal sloeg hij toe in groep 3: 5 uit 7 en op onderling resultaat de 1e prijs!

Hajo en Jim zaten gebroederlijk in groep 4, waren vaak lang bezig met hele leerzame eindspelen maar konden met een score van 3 uit 7 in de strijd om de ereplaatsen geen rol van betekenis spelen.

Tenslotte Joerie die na een wisselvallig toernooi in groep 6 voor de verandering in de laatste en belangrijkste ronde eens won en niet eens via een ‘sneaky’ Herdersmat! En doordat vrijwel alle spelers flink wat punten van elkaar afgesnoept hadden was dit goed voor een ongedeelde 2e prijs!