Archief 2011-2012 (artikelen)

Noord-Hollandse Kampioenschappen en GP Castricum

 

Op Grand Prix gebied is het deze maanden een beetje rustig maar een aantal Witte Paarders heeft mogen deelnemen aan de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen van de NHSB.

Voor de jongste leeftijdscategorieën (E t/m H) werd dat op zondag 22 januari door schaakclub Santpoort georganiseerd.

Noa Disbergen zette de goede lijn van vorig seizoen door en viel wederom in de prijzen.

Een vroege nederlaag sloeg hem niet uit het veld en met een score van 5 uit 7 eindigde hij in een veld van 23 deelnemers op de 4e plaats in de E-categorie. Alleen jammer genoeg ditmaal niet voldoende voor een plek op het NK.

In de gecombineerde G/H-groep eindigde Jelle Wapstra met 3 uit 7 als 12e van de 15 deelnemers en dat is toch wel verdienstelijk te noemen als je bedenkt dat dit zijn eerste toernooi was.

 

Het PK A-D jeugd werd zoals gewoonlijk weer in één weekend (18 en 19 februari) in De Pelikaan te Krommenie afgewerkt.

Aan de sterk bezette A- en B-categorie waagde de Witte Paard jeugd zich ook ditmaal niet maar bij de C- en D-jeugd hadden we het al zwaar genoeg.

Jim Eijman had een groot deel van zijn aandacht kennelijk vooral voor het verplichte noteren nodig want in diverse partijen verblunderde hij groot materiaal waarna je op dit nivo natuurlijk geen tweede kans krijgt. Met 1 uit 7 sloot hij in C het veld van 25 deelnemers.

Bob de Wit volgt ook dit jaar de bondstrainingen en is wat meer gewend aan het systeem van het opschrijven (en ook analyseren!) van de partijen. Via een goede tweede dag kwam hij uit op 3 uit 7 wat dankzij zijn sterke gemiddelde tegenstand goed was voor een keurige 14e plaats.

Dankzij zijn goede Zaans Kampioenschap mocht Noa Disbergen ook in de D-categorie laten zien wat hij waard was maar helaas kon hij niet helemaal fit aantreden en moest hij zich met een score van 2 uit 5 ziek afmelden voor de 2e dag.

 

Op zondag 4 maart waren 4 Witte Paarders van de partij op het Grand Prix toernooi in Castricum (14 groepen van 7 of 8 deelnemers) en zij kwamen goed voor de dag!

In groep 3 werd Hajo Bons 5e met 4 uit 7 maar zijn achterstand op de topdrie was minimaal en voor hetzelfde geld was het een beker geworden.

Bob de Wit scoorde in groep 4 3½ uit 7 en werd daarmee eveneens 5e.

Joerie v/d Meer had zijn vorm bij de GP Schagen (gaat dit jaar niet door) alvast naar dit toernooi meegenomen en veroverde met 5 uit 7 de 3e prijs.

Voor Mo Mak was met de prachtige score van 6 uit 7 zelfs de 1e prijs weggelegd!