Archief 2011-2012 (artikelen)

Pieken en dalen voor C-team op Noord-Hollands Kampioenschap

Op zondag 25 maart werden in De Huesmolen in Hoorn de NHSB Kampioenschappen voor C- en D-teams afgewerkt.

Het Witte Paard was alleen in de C-categorie vertegenwoordigd en het team bestaande uit Hajo (bord 1), Bob (bord 2), Noa (bord 3) en Mo (bord 4) kon daar rekenen op wat pittige tegenstanders. Wat heet, de 3 favoriete teams moesten direct in de openingsronden bestreden worden!

 

Waar een mix van concentratie en onbevangenheid toe kan leiden bleek al direct tegen onze buren ZSC-Saende want al vrij snel wisten Mo en Noa hun veel hoger gerate tegenstanders te verschalken! Hajo kon het tegen hun uiteindelijke topscorer niet bolwerken maar Bob had ondanks een pion minder een vesting opgebouwd waar zijn tegenstander met koning en loper nooit kon binnendringen. Remise dus en een toch wel sensationele 2½-1½ zege!

Vervolgens het team van Santpoort met aan de topborden 2 spelers met een rating waar de gemiddelde Witte Paard senior trots op zou kunnen zijn! Ondanks verwoede tegenstand bleven onze jongens ditmaal met lege handen staan, 0-4.

Tegen de uiteindelijke kampioen Chesscool hing een nieuwe stunt in de lucht want de tegenstander van Mo was zo vriendelijk om al snel een vrijpion te laten doorlopen. Aan de borden van Hajo en Noa waren de Haarlemmers wat minder bereidwillig maar Bob’s tegenstander (die de avond ervoor nog tegen Witte Paard 2 gewonnen had) stuitte op hevig verzet en had weinig bedenktijd over. Toen hij even later ook nog eens zijn dame in liet staan leek de gelijkmaker in de maak maar helaas was Bob gefixeerd op de andere kant van het bord waarna na dameruil het eindspel toch nog verloren ging, 1-3.

In de vierde ronde moest er tegen rode lantaarndrager Purmerend maar eens geoogst worden en dat lukte met glans, 4-0!

Via een vrije ronde (er deden 7 C-teams mee) kon de accu opgeladen worden voor de twee slotwedstrijden tegen teams die op papier ongeveer even sterk waren. Maar juist daarin liep het niet naar wens. De eerste 3 ronden hadden kennelijk toch de nodige kracht gekost en de tegenstanders bovendien extra alert gemaakt!

Tegen Schaakmat wist alleen Bob de eer te redden (1-3) en ook Caïssa/De Eenhoorn wist ondanks een reglementaire nederlaag aan het topbord (zij speelden het hele toernooi met zijn drieën!) 3 bordpunten tegen ons bij te schrijven.

Dit resulteerde voor Het Witte Paard C1 uiteindelijk in een 6e plaats met 4 matchpunten en bordpunt wat na zo’n droomstart natuurlijk een beetje tegenvallend is. Maar de ‘David vs. Goliath’-overwinning in de streekderby nemen ze ons natuurlijk niet meer af!

persoonlijke scores:         Hajo Bons                             2  uit 6

                                              Bob de Wit                           2½ uit 6

                                              Noa Disbergen                    2  uit 6

                                              Mo Mak                                 3  uit 6

 

Op de foto hieronder onze jongens in actie tegen Santpoort. 

HWP in actie