Archief 2012-2013 (artikelen)

Tweede team kampioen!

Na de toch wel teleurstellende nederlaag tegen de Haarlemse naamgenoot, kon het er nog om spannen: een gelijkspel zou het kampioenschap veilig stellen, zelf een krappe nederlaag was - met 2 match- en 5 bordpunten meer wellicht nog toegestaan,

maar zo wil je geen kampioen worden! En hoewel de tegenstander in de laatste ronde - het jeugdteam van Chesscool 4 - een vrij laag ratinggemiddelde had, weet je bij jeugdspelers dat dit meestal weinig betekent. Onze teamleider had in elk geval gewaarschuwd met de TPR van al deze spelers erbij. Ondergetekende was niet in de gelegenheid om mee te doen, maar gelukkig was er in Bryan Wijk inmiddels een sterke invaller beschikbaar! Zaterdagochtend vond ik in de mailbox het volgende bericht van Jan Rot, die helaas niet in de gelegenheid was/is om een uitgebreid verslag te maken. Vandaar deze korte weergave van zijn hand. Wellicht volgt er nog een uitgebreidere versie, maar intussen geeft dit een eerste indruk van het verloop van de wedstrijd:

"Met een zwaar bevochten overwinning zijn we kampioen geworden. De jeugd maakte het ons behoorlijk lastig.

Paul Groot verloor al snel, dat maakte Piet Zegers goed door en vlotte zege. Daarna vielen er weer vlot twee uitslagen: een nul voor Hans van Heems en een één voor Robin Mandersloot, die daarmee op 7 uit 7 is gekomen!

De borden 1 t/m 4 streden tot na de tijdcontrole. Ik kwam in (tijd)problemen en verloor, waarna Jaap de Berg met nog wel winstkansen koos voor remise toen hij zag dat Bryan Wijk en Roland van Soest het wel zouden redden. Dat kwam uit, dus werd de eindstand 4,5-3,5 voor ons. Volgend jaar weer 2e klasse!"

Proficiat! En met bijzondere vermelding voor Robin die met een 7 uit 7 score een toch wel bijzondere prestatie leverde!