Archief 2012-2013 (artikelen)

Twee prijzen in slot Grand Prix seizoen

 

Afgelopen seizoen waren er slechts 7 NHSB Grand Prix toernooien en daarvan is de laatste onlangs in Driehuis/Santpoort gespeeld. Inclusief de GP 5 en 6 bestond de Witte Paard inbreng uit 4 deelnemers, inderdaad een beetje bescheiden aantal.

Bob boekte een groot succes in Castricum door met de fantastische score van 6½ uit 7 groep 3 op zijn naam te brengen. In Purmerend ging het vervolgens in groep 2 een stuk minder (1½ uit 7) en ook bij de GP Haarlem bleek het verzilveren van goede stellingen op dit niveau aanzienlijk zwaarder te zijn (2½ uit 7).

Voor Hajo leek groep 4 van de GP Purmerend een uitgelezen mogelijkheid om een beker aan de prijzenkast toe te voegen want boven een gemiddelde rating van 750 uitstijgen moet voor hem normaliter geen probleem zijn. Maar enigszins geplaagd door hooikoorts moest hij genoegen nemen met een plaats in de middenmoot (3 uit 7).

Joerie moest verstek laten gaan op Hemelvaartsdag en kwam zowel in Castricum als in Driehuis/Santpoort (waar de GP Haarlem wederom werd gespeeld) eveneens uit op een score van 3 uit 7, respectievelijk in groep 5 en groep 4.

En tenslotte onze jongste Witte Paarder Marnix die de smaak te pakken heeft en ook in alle drie de toernooien van de partij was. In Castricum was hij al niet eens meer in de laagste groep ingedeeld en wist hij nog 2 punten te bemachtigen waarna hij in Purmerend met een score van 4½ uit 7 de 2e prijs in groep 11 voor zich opeiste! Uiteraard via de voor dat niveau zo kenmerkende partijen vol wisselende kansen en patwendingen waar je als toeschouwer vooral niet te veel van moet opkijken! In het laatste GP toernooi kwam hij in de 9e van de in totaal 10 groepen uit op 2½ uit 7.