Archief 2013-2014 (artikelen)

Emil Aktas en Fred van Draanen opnieuw winnaars duoschaak

Het was even passen en meten in ons nieuwe onderkomen op de bovenverdieping maar goed dat we ook dit jaar het altijd gezellige duoschaak hebben laten doorgaan. Twaalf van onze jeugdpelers hadden voor 'versterking' van buitenaf gezorgd en met het gelegenheidskoppel Eric/Mo kwamen we dus op 13 teams uit.

Het indelen met 'Rokade' stuitte jammergenoeg weer op enige onvoorziene obstakels maar de wedstrijdleider kan dan gelukkig nog terugvallen op de ouderwetse pen en papier administratie. Al liep het daardoor wél enigszins uit maar voor de klok van 21.30 uur konden de prijsjes voor de beste resultaten uitgereikt worden. Dank ook aan de begeleiders van de allerjongsten die het wat extra laat mochten maken waardoor iedereen tot op het eind ingedeeld kon worden en er slechts 5 koppels een vrije ronde toebedeeld hoefden te krijgen.

Evenals vorig jaar maakte Emil Aktas weer optimaal gebruik van de vrijheid om de schaakpartner eventueel van buiten de familie te kunnen regelen. Met oud-Witte Paarder Fred van Draanen legde hij beslag op de eerste plaats al was het verschil met runners-up Bob en Albert de Wit ook nu weer minimaal. Speciale vermelding voor het sterke debuut van Marijn Bakkum en het in totale leeftijd veruit jongste koppel Thijs en Lotte van Gessel die dapper strijdend 4½ bordpunt bij elkaar sprokkelden!

Eindstand (in match- en bordpunten): 1. Emil Aktas / Fred van Draanen 8 (7½) 2. Bob en Albert de Wit 7 (7) 3. Tim en Pieter Gras 7 (6½) 4. Joerie en Edwin v/d Meer & Eric de Kruijf / Mo Mak 6 (6) 6. Marijn Bakkum en Henriëtte Berendsen 6 (5) 7. Noa Disbergen / Jan de Wilde 5 (5½) 8. Youri en Gerard Honig & Jim en Ron Eijman 5 (5) 10. Marnix en Ronald Dusebout & Thijs en Lotte van Gessel 4 (4½) 12.Teun en Henk Holtman 4 (4) 13. Sander en Inge Worm 3 (3½).