Archief 2013-2014 (artikelen)

In de prijzen bij GP Haarlem

De kleine afvaardiging van 3 Witte Paard jeugdspelers slaagde er afgelopen zondag bij de Grand Prix Haarlem in met twee bekers huiswaarts te keren!

altalt

links Hajo Bons: tweede in groep 2 (naast hem Marnix Dusebout) en rechts Youri Honig: eerste in groep 9

Het voorlaatste toernooi in de NHSB Grand Prix cyclus werd wederom in muziekcentrum Soli te Driehuis gespeeld en kende een opkomst van 75 jeugdschakers, verdeeld over 10 groepen.

Hajo was in de op één na hoogste groep lange tijd koploper maar verloor in ronde 6 van zijn belangrijkste concurrent toen een wilde koningsaanval niet het gewenste resultaat opleverde. In eerdere partijen had hij al wel soms de tegenstander op fraaie wijze matgezet. Met een pionnetje minder tegen meisjestalent Robin Duson werd in de slotronde toch nog een eindspel remise gehouden, ruim voldoende voor plek 2.

Marnix moest in groep 6 voor het eerst tegen een paar spelers met een rating van meer dan 400 opboksen en wist natuurlijk dat het spelen op direct Herdersmat hier waarschijnlijk niet zoveel meer zou uithalen. Derhalve een kleine aanpassing in zijn openingsopzet (eerst de paarden en de lopers ontwikkelen!) wat hem naast een leerzame ervaring uiteindelijk ook nog 3 welverdiende punten opleverde.

En dan Youri die wat de GP betreft zijn debuut mocht maken. Voorlopig maar op een rating van 200 ingeschat maar gezien zijn ervaring in onze eigen clubcompetitie moest een podiumplaats er toch wel inzitten. Des te knapper was het dat hij na de 'valse Herdersmatstart' zijn resterende 6 partijen even snel als overtuigend tot winst voerde en er aldus met de hoofdprijs mee aan de haal ging!

Het laatste GP Toernooi is op Hemelvaartsdag (29 mei) en hopelijk laten de andere Witte Paard toernooitijgers dan ook weer hun kunsten op de 64 velden zien!