Archief 2013-2014 (artikelen)

Marnix en Thijs op NK Pupillen

Voor Marnix Dusebout en Thijs van Gessel had dit schaakseizoen nog een toetje in petto, want afgelopen zaterdag 21 juni waren zij van de partij op de Nationale Pupillendag in Roosendaal. Via de NHSB Pupillendag in februari hadden zij zich gekwalificeerd bij de beste 36 spelers in de G-categorie (geboortejaar 2006) en mochten zij 'aan de bak' tegen de landelijke jeugdtop.

Gelukkig slaagden zij erin zich al snel 'op de scorekaart' te zetten: Marnix begon heel sterk met 2 uit 3 en Thijs had na 4 ronden ook al zijn tweede overwinning binnen. Dan komen natuurlijk de nog serieuzere tegenstanders die vaak ook de opening als wapen gebruiken en elk foutje genadeloos afstraffen. Voor Thijs bleef het bij 2 punten en uiteindelijk een 29e plaats maar de ervaring van een heus Nederlands Kampioenschap nemen ze hem natuurlijk niet meer af! Marnix sloeg geconcentreerd spelend in de slotronden nog tweemaal toe en finishte zo op een plusscore van 4 uit 7 en een prima gedeelde 9e t/m 17e plaats (15e op weerstandspunten)! Op plek 20 in deze groep treffen we overigens Eline Roebers aan, inderdaad, de dochter van .....

Alle informatie over dit toernooi is te vinden op www.nationalepupillendag.org . Alleen de live-borden, waar Marnix driemaal en Thijs eenmaal terug te vinden was, lijken even uit de archieven verdwenen.