Vierde plaats voor E-drietal

Afgelopen zondag werd in Boko Zaandam het NHSB Kampioenschap voor E-teams gespeeld en ook ditmaal kwam Het Witte Paard weer goed voor de dag. Zeker als je bedenkt dat Marnix, Thijs en Lise het gehele toernooi met z'n drie├źn hebben moeten spelen. Onze enige andere E-speler Mariska was helaas verhinderd en pogingen om via De Werf of Het Eiland een schoolschaker te recruteren strandden uiteindelijk ook. Maar dat biedt wel de mogelijkheid om een 'tactische opstelling' in te nemen en het topbord open te laten.

Ben benieuwd hoe ze zo'n aanpak op het NK eventueel willen tegengaan want helemaal zuiver is het natuurlijk niet!? Alhoewel Marnix aanvankelijk nog wel de ambitie had om alle bord 1 spelers (ook die van de eerste teams!) met open vizier te bestrijden maar ook hij nam een bordje lager plaats. Eenieder kreeg dus wat makkelijker tegenstanders en dat gecombineerd met de extra strijdlust die een reglementaire achterstand oproept maakte dat we nog heel ver kwamen. 

Allereerst werden ZSC-Saende en HWP Haarlem 2 met 3 - 1 aan de kant gezet wat dus betekent dat alle spelers met 2 overwinningen startten! Vervolgens stonden de 3 sterkste teams op het menu en dat leverde tegen De Wijker Toren en HWP 1 eervolle gelijke spelen op. Alleen de uiteindelijke kampioen KC Chesscool was ons met 3 - 1 de baas waarbij Marnix de eer wist te redden. Tegen De Wijker Toren 2 in ronde 6 scoorde hij opnieuw een punt en aangezien Thijs en Lise dat ook deden betekende dat weer een 3 - 1 zege. Als datzelfde resultaat ook in de slotronde tegen KC Chesscool 2 geboekt kon worden zou een derde plek eventueel nog mogelijk geweest zijn. Thijs en Lise gingen weer heel efficici├źnt met het kwartier bedenktijd om en wonnen weer maar helaas werd er voor Marnix nog een pittige tegenstander uit de hoge hoed getoverd en hij leed zijn enige nederlaag, 2 - 2 dus. Dat betekende een vierde plaats met 9 matchpunten en 15 bordpunten, een resultaat waar we toch zeker trots op kunnen zijn!

Persoonlijke scores: N.O. (0 uit 7), Marnix Dusebout (6 uit 7), Thijs van Gessel (5 uit 7), Lise Gras (5 uit 7).

Dank nog aan Ronald Dusebout voor het teamleiderschap en Annemieke van Gessel en Laura Gras voor de begeleiding!