Volendam vist achter net tegen Witte Paard-drietal

Ondanks verwoede pogingen een 4e speler te vinden, moesten we donderdagavond met slechts 3 spelers afreizen naar Volendam.
Met na vijf ronden 5 matchpunten en 10 bordpunten zat er voor ons hoogstens nog een 2e plaats in. Assendelft was uitgespeeld en had 7 matchpunten en 13,5 bordpunten. ZSC-Saende, met 6 matchpunten en 10,5 bordpunten, moet nog spelen tegen Volendam.

Het eerste bord lieten we vrij, waardoor we 2 x met wit speelden. (Daar ging kennelijk iets mis, want wij zouden aan bord 2 en 4 toch zwart moeten hebben. In de uitslag op de NHSB-website is bord 4 open gelaten).

Emil Aktas, met wit tegen Mark Zoetebier , was als eerste klaar. Na naar zijn zeggen een eenvoudige overwinning. Hij zette na een degelijke opening zwaar geschut in tegen de zwarte koning, die na wat heen en weer geschuif met zijn toren al vluchtend werd gevangen.

Ikzelf (Albert de Wit), ook met wit, had meer moeite tegen de jongere Aaron Zoetebier.
Nadat ik onnodig een loper verloor, en later een kwaliteit door een niet geziene vork van Aaron, keerden uiteindelijk toch nog de kansen door ook de (on)nodige fouten van mijn tegenstander, waardoor ik zijn dame kon veroveren. Hierna kon ik mijn partij simpel winnend uitspelen.

Jelle Groot had met zwart de sterkste tegenstander, Jan Sier.
Deze partij duurde dan ook het langst, uiteindelijk stonden er aan beide zijden enkel wat pionnen en een toren op het bord. Een eerste remiseaanbod van Jelle werd afgewezen. Maar uiteindelijk, na nog een aantal zetten, werd alsnog remise geaccepteerd.

Volendam V – Het Witte Paard V 1½-2½
1: Jan Schilder (1289) – geen tegenstander 1-0 regl.
2: Mark Zoetebier ( 1409) – Emil Aktas (1207) 0-1
3: Jan Sier (1601) – Jelle Groot (1189) ½-½
4: Aaron Zoetebier – Albert de Wit (874) 0-1