Grand Prix Beverwijk

In navolging van ons eigen toernooi deden afgelopen zondag 2 Witte Paard jeugdspelers mee aan het vierde Grand Prix toernooi van dit seizoen, dat van De Wijker Toren in Beverwijk. Het was zelfs nog iets drukker dan bij ons: 14 groepen met 7 of 8 spelers.

In groep 12 kwam Romin heel knap op een score van 5½ punt uit en wist daarmee de gedeelde eerste plaats te behalen!. Zijn enige nederlaag leed hij tegen zijn concurrent waardoor hij de op één na grootste beker mee naar huis mocht nemen.

In groep 14 kwam Indy via één zege, een remise en een gratis punt samen met twee andere spelers uit op 2½ uit 7. Aangezien de overwinning werd behaald op één van de hoger geplaatste spelers viel het zogenaamde 'onderlinge resultaat' in haar nadeel uit waardoor het officieel de zevende plaats werd. Maar ook hier geldt 'elk nadeel heeft zijn voordeel' want nu mocht ze als aanmoedigingsprijs toch ook nog een mooie beker in ontvangst nemen!

Het volgende toernooi is iets verder van huis: op zondag 6 januari 2019 in Sint-Pancras. Maar wellicht dat sommige anderen de smaak inmiddels ook zodanig te pakken hebben om daar van de partij te zijn?!