Harde leerschool voor E-team

Met de nieuwe aanwas bij onze jeugd hadden we inmiddels ook weer voldoende spelers in de jongste leeftijdscategorie om met een viertal weer eens mee te doen met het NHSB Kampioenschap voor E-teams. Ik had natuurlijk wel al laten weten dat daar voornamelijk sterke spelers aan mee doen. Er zijn binnen onze bond nog veel meer clubs die ook voldoende E-spelers hebben maar zich helaas niet kansrijk genoeg achten voor een podiumplek en daardoor al jaren verstek laten gaan. Voor ons team (met daarin 3 spelers die hun eerste officiële toernooi speelden) was het dus zaak om vooral veel ervaring op te doen en als de gelegenheid zich voordeed zo veel mogelijk bordpuntjes bij elkaar te sprokkelen.

In de eerste ronde konden onze jongens meteen kennismaken met dat andere 'Witte Paard' uit Haarlem. Die waren met maar liefst 3 teams present en hun tweede bleek al een maatje te groot voor ons (0 - 4). Maar in ronde 2 tegen De Wijker Toren (vorig jaar nog gedeeld derde) slaagden onze beide topborden (Romin en Tristan) er al in een vol punt te scoren zodat er ook nog eens een gelijkspel werd behaald. Qua matchpunten bleek de koek toen helaas al op te zijn maar afgezien van de wedstrijd tegen de latere kampioen HWP E1 werd er in iedere wedstrijd tenminste nog wel gescoord. Vierde bordspeler Leon wist driemaal de eer te redden (twee keer een overwinning en één keer een remise door zetherhaling) en Tristan won ook nog een tweede partij. Jammer voor derde bordspeler Jelle dat hij telkens aan de verkeerde kant van de score bleef. In een aantal partijen had hij na de opening toch zeker een kansrijke stelling. Maar ja, in het schaken schijnt nu eenmaal de wijsheid "Niets is zo moeilijk als het afmaken van een gewonnen stelling" te gelden.

Uiteindelijk eindigden wij als 7e door op bordpunten De Wijker Toren nog achter ons te laten. Maar het is voor eenieder vast een leuke en leerzame middag geweest. En die ervaring kan dan wellicht gebruikt worden om in de resterende Grand Prix toernooien nog wat individuele succesjes te boeken?!

Persoonlijke scores: Romin Parson  1 uit 7, Tristan Huijgelen  2 uit 7, Jelle Roedema  0 uit 7, Leon Kaal  2½ uit 7.