C-team verricht geen wonderen

In navolging van ons E-team waren we afgelopen zondag ook present in Zwaag bij het viertallenkampioenschap in de oudere leeftijdscategorieën. Met 3 C-spelers en 1 D-speler hadden we bij de Witte Paard jeugd weer eens de mogelijkheid om een team samen te stellen. Dan moest natuurlijk wel iedereen kunnen en dat was gelukkig het geval. Daar kunnen andere verenigingen nog een voorbeeld aan nemen! Die hebben vaak nog wel meer spelers achter de hand maar doen dat niet mee omdat ze zogenaamd toch geen kans hebben om hoog te eindigen. En zo is het in de C-categorie altijd een klein maar sterk deelnemersveld, vier teams ditmaal. Voor onze jongens dus de uitdaging om er wellicht eentje onder zich te houden en zo op het podium te komen.

We mochten in de eerste ronde gelijk tegen de huizenhoge favoriet Kennemer Combinatie en hoewel er aan de meeste borden goed tegenstand werd geboden kon er toch niet verhinderd worden dat het uiteindelijk 4 - 0 werd. Maar in de volgende wedstrijd tegen 'gastheer' Caïssa/De Eenhoorn werd dankzij overwinningen aan bord 3 en 4 meteen al een matchpunt binnengesleept. Dat bood natuurlijk perspectief voor de ontmoeting met Opening 64, het team dat al tweemaal had verloren. Helaas verloren Teun en Thijs maar Viggo kreeg nadat hij zijn tegenstander onnodig een dame had laten halen toch nog het punt in de schoot geworpen. In een spannende partij had Bram de gelijkmaker op de schoen maar overzag helaas een gemeen matje.

En zo moesten we in de tweede turnus in de achtervolgingsmodus. Dat er naast de verwachte nederlaag tegen Kennemer Combinatie nu ook van Caïssa/Eenhoorn werd verloren gooide nog geen roet in het eten want een overwinning op Opening 64 zou ons nog de derde plaats opleveren. Thijs en Viggo probeerden het weer met ultrasnel spel maar hun tegenstanders vingen koel de dreiginkjes op en sloegen op de kritieke momenten toe. Teun gebruikte zijn bedenktijd wel goed maar aan het eerste bord was het niveau voor hem gewoon net een maatje te groot. En de tegenstander van Bram zag ik vanaf zeker moment een paar rake klappen richting koningsstelling uitdelen waar een gemiddelde clubspeler trots op had kunnen zijn. Daar bleek geen kruid tegen gewassen al hield Bram het met toren + loper tegen dame nog wel een tijd vol.

Al stonden we uiteindelijk dus met 'lege handen', aan de gezichten viel af te lezen dat eenieder het toch een leuke en leerzame dag heeft gevonden. Voor volgend jaar zijn Teun en Viggo te oud maar wellicht kunnen we dan met een paar nieuwe/doorschuivende spelers in de D-categorie meedoen?!

Eindstand                                                         Scores

1. Kennemer Combinatie C1`     12     22                bord 1   Teun Holtman         0 uit 6

2. Caïssa/De Eenhoorn C1          7      12                bord 2   Viggo Huang          1 uit 6

3. Opening '64 C1                        4      10                bord 3   Thijs van Gessel    2 uit 6

4. Witte Paard C1                         1       4                bord 4    Bram van Mil         1 uit 6