Prima prestaties Witte Paard jeugd bij GP Zaanstad

Zondag 17 november was het weer de beurt aan de Zaanse clubs om een toernooi uit de NHSB Grand Prix cyclus te organiseren. Het aantal inschrijvingen was iets minder dan in andere jaren maar met 84 deelnemers verdeeld over 11 groepen was het ten huize van het Zaanlands Lyceum toch weer een geslaagde editie. Temeer daar de Zaanse jeugdschakers flink wat bekers in de wacht sleepten! Namens Het Witte Paard waren er 5 spelers van de partij.

Viggo had na zijn succes in de vorige editie geen Grand Prix toernooi meer gespeeld maar zat nu natuurlijk wel wat hoger ingedeeld. Maar met een prachtige score van 5 uit 7 speelde hij zich ook in groep 4 naar de tweede prijs.

Romin heeft tussentijds wel aan de nodige toernooien meegedaan en daar flink wat ratingpunten gewonnen. Derhalve mocht hij nu als één van de jongsten aan de bak in groep 6. Na 5 ronden had hij echter al 3 punten verzameld en een prijs leek tot de mogelijkheden te behoren. Helaas verloor hij zijn laatste 2 partijen, desalniettemin heel knap voor de dag gekomen!

Jelle en Leon zaten gebroederlijk in groep 9 en mochten direct al tegen elkaar. Jelle won via een matcombinatie tegen de lange rokadestelling en legde daarmee de basis voor een score van 5 uit 7 en een derde prijs. Leon viel met 4 uit 7 net buiten de topdrie maar die bekers gaan er bij volgende deelnames echt wel komen.

Tenslotte het toernooidebuut van Quinten. Om niet drie Witte Paarders in één groep te krijgen had ik hem 10 ratingpuntjes minder toebedeeld waardoor hij in groep 10 terecht kwam. Daarin was hij met een score van 6½ uit 7 overduidelijk de sterkste en dus de grootste beker voor hem!

Vanaf deze plek nog bedankjes richting Robin Mandersloot en voormalig Witte Paard stappentrainer Corrie de Rover voor het tafelleiderschap en Ton Kaal voor het vervoer van het nodige materiaal!