Witte Paard jeugd geeft visitekaartje af in Zaandam

Op vrijdag 17 januari was de jeugd van Het Witte Paard te gast in Denksportcentrum Boko om daar een aantal oefenwedstrijden te spelen tegen de jeugd van ZSC-Saende. De opkomst was goed zodat er binnen elk niveau (stap 1 t/m 3) een viertal op de been gebracht kon worden. ZSC-Saende heeft twee clubavonden waarbij de maandag-groep de wat meer ervaren jeugdschakers herbergt. De vrijdaggroep telt voornamelijk spelers die pas net begonnen zijn en nog geen toernooi-ervaring hebben. En in teamverband dus ook voor het eerst met elkaar samen speelden. Aan onze kant hebben diverse spelers vorig seizoen nog aan de Noord-Hollandse Viertallen Kampioenschappen meegedaan. Het was dan ook niet verrassend dat wij ruim aan de goede kant van de score bleven.

Het A-team bestaande uit Teun, Viggo, Thijs en Romin won tweemaal met 3 - 1 maar moest daar zeker in de tweede wedstrijd tot in het verre eindspel voor strijden. Romin was zo 'vriendelijk' om zijn oude club tweemaal de eer te gunnen maar hij is natuurlijk ook nog een stap 2 speler. Dan deed oud-Witte Paarder Sasja het bij de stap 2 match anders: hij behaalde 1½ uit 2 (tegen Jelle en Finnian) en zorgde er daarmee voor dat zijn team niet geheel puntloos bleef. Broer Tristan scoorde voor ons 2 uit 2, evenals Leon K waarmee de basis voor Witte Paard zeges van 3 - 1 resp. 3½ - ½ werd gelegd.

Ook ons stap 1 team bestaande uit Quinten, Kayleigh, Leon B en Jody won tweemaal met 3½ - ½ en 3 - 1. Hier enerzijds snelle partijen (maar gelukkig geen Herdersmat) en anderzijds lange partijen omdat de spelers soms nog niet de techniek van de elementaire matvoering beheersen (de koning mag/moet daar ook aan meedoen!).

Een mooi resultaat dus en minstens even belangrijk: een gezellige avond waarbij je voor de verandering weer eens wat andere gezichten als tegenstander trof. En wellicht is dit een aanzet om, in navolging van andere clubs, bij toekomstige NHSB Kampioenschappen met een combinatie team aan te treden.