Diverse artikelen

Driemaal groepswinst in Tata Weekend Vierkampen

Afgelopen weekend kwamen 4 Witte Paarders in actie in het openingsweekend van Tata 2015, waaronder twee debutanten. En de prestaties mochten er bepaald wezen!

Hajo Bons wilde waar voor zijn inschrijfgeld en was zeker voor 'groep 9 begrippen' telkens in lange en enerverende gevechten verwikkeld. Waarschijnlijk ook geïnspireerd doordat zijn poule ook nog eens in de grote zaal ondergebracht was. Alhoewel hij een paar keer op de rand van de afgrond balanceerde betaalde het goed gebruiken van de bedenktijd zich uiteindelijk uit in een score van 2½ uit 3 en een ongedeelde groepswinst!

Van de partijen van Bob de Wit in groep 8 heb ik niet veel meegekregen temeer daar hij in een rustig achterafzaaltje zat. Maar dat had vast een heilzame werking want volgens mij heeft hij heel soepel al zijn partijen gewonnen, 3 uit 3 dus! Ik weet niet of het nog steeds zo is dat je dan twee groepen promoveert, maar Bob, ga alvast maar in training!

Robin Mandersloot startte in groep 5 met een rustige remise tegen streekgenoot Anneke Schol maar gaf daarna tweemaal vol gas. Ook met zwart in de laatste partij waarin de ongedeelde groepswinst voor het oprapen leek maar met bloed, zweet en tranen in het uitvluggeren pas tot stand kwam.

Ondergetekende (CdS) deed in groep 2 tegelijkertijd verwoede pogingen om een slechte start (½ uit 2 met het 'nieuwe' witrepertoire in overigens wel vermakelijke partijen) nog goed te maken. Dat had zelfs met 50 % uiteindelijk nog een vierde 'groepswinst' kunnen opleveren maar een op het oog ideaal toreneindspel met pluspion was niet aan hem besteed.