Nieuws

Seizoen 2018-2019 is afgerond, Chris de Saegher opnieuw clubkampioen

Gisteravond speelden we de laatste ronde van de interne competitie van het seizoen 2018-2019. Het was spannend, want Robin was na zijn overwinning vorige week op de toen nog runner-up naar de 2e plek geklommen, 37 keizerpunten achter Chris. Dus speelden zij tegen elkaar, met een theoretische mogelijkheid (?) dat Robin bij een overwinning Chris zou kunnen passeren.

Aangezien in het Keizersysteem namelijk steeds een herberekening van de punten plaatsvindt, waarbij de positie van iedere speler een rol speelt, is het bij zulke kleine verschillen niet precies op voorhand te zeggen of een overwinning voldoende zal zijn. 

En Robin won! In een mooie aanvalspartij, waarin jij een loper offerde voor een veelbelovende aanval tastte Chris (vermoedelijk) enkele keren mis en moest zijn dame inleveren voor twee lichte stukken. En dat speelde Robin vervolgens prima uit, zodat Chris zijn koning moest omleggen.

Maar het bleek (net) niet genoeg voor het clubkampioenschap. Chris bleef Robin 4,3 punten voor, waarbij dan nog moet worden aangetekend dat Robin een hogere TPR heeft en dat beiden evenveel punten hebben (9), maar Robin één partij minder heeft gespeeld. Kortom: een spannend slot, waarbij misschien de wenselijkheid van het invoeren van een nieuwe regel over een vereiste marge van (bijv) 25 keizerpunten overwogen moet gaan worden! Nu is zo'n regel er niet, dus is Chris kampioen. Proficiat! 

(In de geschiedenis van het clubkampioenschap van de laatste 10 jaar is het maar één keer eerder voorgekomen dat het verschil tussen de 1e en 2e plaats zo klein was. Dat was in het seizoen van 2008-2009, toen Chris uiteindelijk Jan Brink met 4 punten voor bleef. Daarna was het verschil steeds beduidend groter! Iets voor de jaarverhadering?).

Het bestuur wenst allen een plezierige vakantie en hoopt eenieder weer te treffen tijdens onze traditiionele jaarvergadering in september. Nader bericht volgt!

De webmaster.