Nieuws

Verslag snelschaakkampioenschap

 

Zoals bekend werd gisteravond, 3 juni,  het snelschaakkampioenschap 2022 van HWP gespeeld.

Het was een bijzonder geslaagde avond met 2 winnaars, beiden met 9 punten uit 11 partijen:

Jan-Bart Abcouwer  en Chris de Saegher, 

Beiden proficiat!

We begonnen met een stemming over het speeltempo (keuze tussen 5 minuten pppp of 3 minuten + 2' increment. Met een duidelijke meerderheid (12 van de 18 deelnemers) werd dat 5 minuten pppp.

Lange tijd waren er meerdere kanshebbers, na ronde 8 waren dat Jan-Bart, Eric (Bark) en Chris. De wedstrijdleiding had vooraf geen afspraken gemaakt over hoe te handelen bij meerdere winnaars, dus zou dat nog lastig kunnen worden? Gelukkig was de sfeer ook daar niet naar ...

Op grond van de onderlinge partijen tussen die drie zou Eric eventueel de winnaar kunnen worden, maar in de laatste ronde speelde hij remise tegen zijn naamgenoot en werd dus 2e. Chris en Jan-Bart bleven dus als winnaars. We besloten dat een barrage niet nodig was en op voorstel van Jan-Bart komt de naam van Chris (weer) op de beker.

Tussendoor werd, meer voor de grap, het aantal punten dat beide clubs behaalden steeds bijgehouden en meegedeeld. Hoewel HWP vanaf ronde 3 daarin steeds voor lag en uiteindelijk ook meer punten behaalde dan ZSC (50,5 tegenover 48,5), is een correctie voor het aantal deelnemers per club (10/8) natuurlijk op zijn plaats. Dan is per speler de eindstand: ZSC wint met gemiddeld 6 punten tegenover HWP 5. 

André Meester

De link naar de uitslag en meer details:

https://www.hetwittepaardzaandijk.nl/data/interne/20202021/snelschaken/2022/index.html